Byli zveřejněni členové evropského podnikatelského konzultačního panelu

03.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Českým firmám se po vstupu do Evropské unie nabídla možnost zapojit se do projektu Evropské komise - Evropského podnikatelského konzultačního panelu (EBTP), v jehož rámci získají jedinečnou možnost informovat Evropskou komisi o konkrétních dopadech unijních legislativních návrhů.

Evropská komise konzultuje prostřednictvím EBTP ročně cca 6 opatření, která by mohla mít významný dopad na fungování vnitřního trhu EU. Elektronický dotazník je přitom zpracováván ve všech národních jazycích, jedná se vždy o zhruba 10 otázek, již konzultovaná témata byla například "dostupnost úvěrů" či "dopady předpisů k ochraně životního prostředí". Vyplňování tohoto dotazníku trvá obvykle 10 — 15 minut.

Členství v EBTP je bezplatné a je organizováno Evropskou komisí a národními koordinátory EBTP členských států EU. Podniky, které se rozhodnou stát členem EBTP, poskytnou vedle svých kontaktních údajů také údaj o počtu pracovníků a oboru své činnosti, tyto údaje pak ověří národní koordinátor. Z členství v EBTP neplynou firmě žádné finanční výhody ani kompenzace. Členství v EBTP je pro firmu vizitkou její aktivní účasti na korekci legislativy a politik EU v oblasti podnikání. Evropská komise také firmy vyzývá k využití členství v EBTP k propagaci firmy.

Mezi členy Evropského podnikatelského panelu za ČR jsou mimo jiné ČSOB Pojišťovna, a.s., člen holdingu ČSOB, DHL Express (Czech Republic) s.r.o., METROSTAV, a.s., SODEXO PASS, STUDENT AGENCY, s.r.o. nebo UNIQA pojišťovna, a.s. Seznam všech členů naleznete na této adrese http://www.mpo.cz/dokument74801.html.

Autor článku

Firemni aktualita