Plzeň zahájí druhou etapu výstavby Vědeckotechnického parku

02.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Město Plzeň získá od EU dotaci 300 milionů korun na druhou etapu Vědeckotechnického parku. Zbývá doložit splnění podmínek, například tendr na zhotovitele.

S výstavbou chce radnice začít ještě letos. Jakmile bude hotova tendrová dokumentace, vyhlásí město soutěž na dodavatele stavebních prací. S tou se počítá v červnu a vítěz bude znám na podzim. Koncem letošního roku by tak měly začít stavební práce, s jejímž dokončením se počítá v polovině roku 2012. Výše podpory z operačního programu Prosperita se bude odvíjet od nabídky stavební firmy.

V květnu 2008 spustilo město Plzeň první etapu výstavby Vědeckotechnického parku. Celkové náklady dosáhly výše 250 mil. korun a EU na ni přispěla 150 miliony. Po šesti měsících však byla plocha přes 5000 m2 zcela zaplněná. Nyní tam působí 15 firem a institucí, platících VTP nájem za plochu a servis. Proto město podalo loni v červenci agentuře CzechInvest předběžnou žádost o dotace z operačního programu Prosperita.

V druhé etapě vznikne, kromě kanceláří, laboratoře a vývojové dílny i pět poloprovozních objektů. V nich by město rádo vidělo, kromě tradičních partnerů ze Západočeské univerzity a Ústavu jaderného výzkumu Řež, i špičkové firmy s vysokou přidanou hodnotou. Po rozšíření také dojde k nárůstu počtu pracovníků VTP, ze současného počtu 150 se zvýší až na zhruba 400.

Autor článku

Firemni aktualita