Letošní Autosalon&Autotec nabídne 360 firem, méně než předloni

02.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na letošním veletrhu užitkových a osobních vozidel Autosalon&Autotec se na brněnském výstavišti kvůli krizi představí o dvě pětiny méně vystavovatelů než před dvěma lety na posledním Autotecu. Přijede jich 357. V minulosti se přitom oba veletrhy konaly samostatně a každý rok se střídaly, letos se mimořádně konají společně. Veletrhy začnou v pátek novinářským dnem, od soboty do čtvrtka patří veřejnosti.

"Poslední dva roky nejsou jednoduché, situace ve výrobě a odbytu užitkových aut není v Evropě a na celém světě slavná," uvedl manažer veletrhu Jiří Čikl. I tak bude podle Čikla letošní Autosalon&Autotec největší podobnou akcí ve střední Evropě.

Obdobných veletrhů zaměřených na užitková vozidla navíc v posledních době ubylo, neboť například v Miláně, Moskvě a Amsterodamu od nich kvůli situaci na trhu ustoupili. "Brno je po dvouleté přestávce prvním místem v Evropě, kde se podobný veletrh (užitkových vozidel) koná," míní.

Z celkem 357 vystavovatelů je jich 90, tedy asi čtvrtina, ze zahraničí. Zúčastní se firmy ze 14 zemí. Se svými expozicemi obsadí plochu asi 41.000 čtverečních metrů, zatímco před dvěma lety při posledním srovnatelném ročníku to bylo přes 72.000 metrů čtverečních. Vystavovatelů bylo předloni 604 z 26 zemí. Veletrh tehdy přilákal téměř 63.000 návštěvníků.

Autor článku

Firemni aktualita