Digitální agenda: nový akční plán pro Evropu

31.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise zveřejnila dne 19. května 2010 sdělení "Digitální agenda pro Evropu". Tento dokument nahradí dosavadní strategii i2010 - "Evropská informační společnost pro růst a zaměstnanost". Digitální agenda představuje první z tzv. vlajkových lodí Strategie EU 2020 a vychází zejména z významné pozice sektoru informačních a komunikačních technologií (ICT), který za posledních 15 let přispěl z celé poloviny k růstu produktivity v EU.

Hlavním cílem Digitální agendy je zajištění trvale udržitelného hospodářského růstu a dalšího rozvoje sociálních výhod plynoucích z jednotného digitálního trhu založeného na rychlém a dostupném internetu a interoperabilitě jednotlivých systémů a elektronických služeb.

Nová evropská strategie se zaměřuje především na odstranění fragmentace jednotného trhu elektronických komunikací, podporu interoperability, boj s počítačovou kriminalitou a zvyšování důvěryhodnosti při používání počítačových sítí včetně internetu, podporu počítačové gramotnosti, podporu investic do sítí a jejich rozvoj jakož i podporu inovací a investic do vědy a výzkumu.

Dokument v anglickém jazyce je ke stažení na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu.

Autor článku

Firemni aktualita