České a portugalské ICT firmy plánovaly spolupráci na půdě CzechInvestu

28.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společné projekty v oblasti obchodu, ale i na poli vědy a výzkumu, plánovali na půdě agentury CzechInvest v uplynulých dnech zástupci českých a portugalských ICT firem.

Akce byla dalším krokem na cestě kooperace agentury CzechInvest a její portugalské obdoby – proinvestiční organizace AICEP, která oficiálně odstartovala v polovině dubna tohoto roku slavnostním podpisem dohody o vzájemné spolupráci.

„Právě skončená akce se zaměřila na podporu vzniku vzájemných kontaktů českých a portugalských společností zabývajících se informačními a komunikačními technologiemi. Je to první konkrétní akce zaměřená na sbližování českých a portugalských firem od doby, kdy jsme své plány rozvíjet vztahy mezi portugalskými a českými podnikateli stvrdili slavnostním podpisem. Těšíme se, že v budoucnu dostanou příležitost setkat se se svými portugalskými protějšky i firmy z dalších oborů českého průmyslu,“ říká generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Portugalské i české firmy a organizace působící v ICT sektoru absolvovaly v uplynulých dvou dnech maraton prezentací a společenských akcí, jejichž hlavním cílem bylo navázání vzájemné spolupráce do budoucna. Českou republiku reprezentovaly společnosti TV Tech CZ, Droptop Computing, Komix a asociace National Instruments. Za Portugalsko se zúčastnily firmy Controlar, Primavera, IPBrick Internacional a Ubisign.

Významnou součástí celého programu byla osobní setkání zástupců českých podniků s těmi portugalskými, které agentura CzechInvest vytipovala ve spolupráci s českými i portugalskými partnery. „Celkem se během dvou jednacích dnů uskutečnila desítka schůzek, během kterých jak portugalské i české firmy projednávaly konkrétní možnosti spolupráce. Nyní už záleží jenom na nich, jakým způsobem nabídnutou příležitost obě strany zúročí,“ vysvětluje Jan Fried, sektorový specialista agentury CzechInvest.

Organizátorem akce byla agentura CzechInvest ve spolupráci se Sdružením pro zahraniční investice AFI, Czech ICT Alliance a ICT Unií. Za portugalskou stranu se na přípravě celé akce podílely organizace zastřešující ICT podniky působící v Portugalsku - ANETIE a Inova-Ria.

Autor článku

Firemni aktualita