Počet našich klientů z ČR vzrostl za první rok o 88 %

27.05.2010 | , Saxo Bank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


27.5. 2010 Saxo Bank oslavila 14. května roční výročí otevření pražské kanceláře, která je prvním zastoupením této dánské investiční banky v regionu střední a východní Evropy. Od loňského otevření pobočky vzrostl počet klientů z České republiky o 88 % a objem aktiv klientů z regionu CEE stoupl dokonce o 350 %. Investoři nejčastěji obchodovali s měnami, měnovými opcemi, CFD a zahraničními akciemi.

Praha je po Milánu a Dubaji třetím místem na světě, kde v roce 2009 otevřela Saxo Bank svou kancelář. Strategické rozhodnutí posílit pozici v regionu střední a východní Evropy se ukázalo jako správná volba, kterou potvrzují i čísla:

  • Nárůst počtu nových klientů o 88 % - Česká republika
  • Nárůst objemu aktiv klientů o 350 % - region CEE, který Saxo Bank spravuje z pražské kanceláře
  • Meziroční nárůst obchodovaných objemů o 302 % - region CEE
  • Nejčastěji obchodované nástroje: FOREX, měnové opce, zahraniční akcie a jich deriváty CFD

Karol Piovarcsy, ředitel pražské kanceláře Saxo Bank, říká: „Naše přítomnost v Praze nám umožnila nabídnout klientům osobnější přístup, což zvýšilo zájem investorů o naše služby. Region střední a východní Evropy má stále velký potenciál, zejména v oblasti investování do zahraničních akcií a měnových opcí, na které si místní investoři teprve zvykají. Zvýšení jejich obliby považujeme za náš dlouhodobý cíl. S ohledem na rostoucí zájem naše služby také plánujeme rozšíření pobočky, nyní hledáme nové členy do našeho týmu."

“V roce 2009 jsme navzdory finanční krizi dosáhli velice dobrých finančních výsledků a to především díky tomu, že nabízíme vyspělé technologie, bezpečnost a spolehlivost exekuce pokynu, nepřetržitý klientský servis a nezvykle vysokou míru likvidity. V rámci celosvětové sítě Saxo Bank jsme tak jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících trhů.“

V rámci rozvoje služeb spustila Saxo Bank v dubnu 2010 novou obchodní platformu Saxo Equity Platform, která umožňuje přímé obchodování s více než 11 000 akciovými tituly kótovanými na 31 nejdůležitějších světových burzách, s 6 000 CFD akciových derivátů na jednotlivé akciové tituly, 800 veřejně obchodovanými fondy (ETF) s 20 CFD na indexy. Saxo Equity Platform nabízí také silnou analytickou podporu. Investoři mají k dispozici podrobné profily společností včetně historických dat za pět let a forwardových odhadů zisků a ztrát, bilance, peněžních toků, provozní výkonnosti a ocenění. Tato služba je jedinečná nejen v ČR, ale dokonce v celé Evropě.

Autor článku

Tiskovka