27. května končí veletrh WATENVI

26.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Veletrh WATENVI je jednou z největších akcí ve střední a východní Evropě zaměřených na vodní hospodářství, zpracování a využívání odpadů a ochranu všech složek životního prostředí. Konkrétně na ochranu ovzduší, půdního fondu a na ochranu před hlukem.

WATENVI přináší možnosti sdílení a výměny informací mezi jednotlivými subjekty veletrhu. Mezi nejčastější účastníky patří výrobci čistíren odpadních vod, zařízení na úpravu a využívání odpadů a druhotných surovin. Tyto systémy a zařízení využívají průmyslové podniky, města a státní správa.

Významnou součástí veletrhu je odborný doprovodný program, který se skládá z diskusí a seminářů. Hlavním tématem letošního veletrhu je řešení problémů z oblasti vodního hospodářství, konkrétně možnosti ochrany před povodněmi. Dále se diskuse bude týkat způsobů zpracování a využívání odpadů a druhotných surovin.

Náměstek ministra průmyslu a obchodu pro strategii a ekonomiku průmyslu Erik Geuss na dnešním zahájení veletrhu zmínil pozici MPO v oblasti environmentální politiky: "Veletrh WATENVI představuje veřejnosti nejnovější environmentální zařízení a technologie. Ministerstvo průmyslu a obchodu pozitivně vnímá každý pokrok docílený v této oblasti," uvedl náměstek Erik Geuss a dodal: "Zároveň však MPO podporuje oprávněné zájmy podnikatelské sféry, ke kterým patří i snižování dopadů environmentální regulace na podnikání. Proto předkládáme k diskusi návrhy vždy, když nadměrné požadavky zatěžují podniky dodatečnými náklady, a ohrožují tak jejich konkurenceschopnost vůči firmám ze zemí Evropské unie, které implementují environmentální směrnice mnohdy pouze v nezbytně nutné míře."

Autor článku

Firemni aktualita