ČR je pro Japonsko druhá nejlepší destinace

26.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Česká republika má druhé nejlepší dodavatele na světě. Alespoň z pohledu japonských investorů. Ukázal to globální výzkum organizace JETRO, která sdružuje nejvýznamnější japonské podniky působící v zahraničí. Podle výsledků výzkumu by si Českou republiku vybral pro nákup subdodávek druhý největší počet japonských firem. Lepší výsledky měla jen Čína. Přilákání dalších investic z Japonska je také hlavním důvodem, proč agentura CzechInvest v Tokiu pořádá už pátý ročník Česko Japonských technologických dnů.

„Kvalita výzkumu a vývoje v České republice je opravdu velmi vysoká. To samé ale platí i o kvalitě práce a schopnostech zaměstnanců ve výrobních firmách. Česko má navíc vynikající logistickou polohu uprostřed Evropy, což je pro Japonské firmy velice výhodné,“ shrnuje výhody České republiky Hiroaki Ishii, vicepresident JETRO.

Agentura CzechInvest v Tokiu pořádá pátý ročník Česko Japonských Technologických Dnů. Pozvání na ně přijalo na 160 japonských společností a organizací. Další čtyři desítky podnikatelů a představitelů různých organizací a státní správy do Japonska dorazily z České republiky.

Autor článku

Firemni aktualita