OP Prostějov prohloubil ztrátu na 211 mil. Kč

25.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Oděvní podnik, který je od začátku května v konkurzu, prohloubil od ledna do dne prohlášení konkurzu ztrátu na 211,2 milionu korun. Obrat firmy ve stejném období činil 284,3 milionu korun. Jen v dubnu dosáhla ztráta 94,4 milionu korun. Vyplývá to z informací, které uvedl insolvenční správce Jaroslav Svoboda.

Po vyhlášení konkurzu nebyla výroba omezena, uvedl Svoboda. K 20. květnu bylo v pracovním poměru 773 zaměstnanců. Do výsledků podniku je započítáno i odstupné pro odcházející zaměstnance, které jen v dubnu dosáhlo 45,9 milionu korun. Částka ale ve skutečnosti nebyla proplacena, neboť ji OP nemá. Odcházející zaměstnanci dostali pouze měsíční mzdu.

Po prohlášení konkurzu Svoboda odvolal dosavadního ředitele podniku Jiřího Tuvoru. Tuvora prý za zády insolvenčního správce jednal o vyvedení výroby oděvů na míru včetně ochranných známek na Slovensko. Výroba měřenek je přitom podle znaleckého posudku firmy TPA Horwath Valuation Services jednou z mála životaschopných částí Oděvního podniku. Při vyvedení této výroby mimo firmu by tak zisky z výroby neskončily u insolvenčního správce a věřitelů.

Autor článku

Firemni aktualita