Zahraniční zastoupení ČR v Jekatěrinburgu zatraktivní Česko v zauralské části Ruska

20.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Otevření nového zahraničního zastoupení CzechTourismu přitáhne další turisty do České republiky. Slavnostního zahájení v Jekatěrinburgu se zúčastnil také ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Zahraniční zastoupení agentury CzechTourism propaguje českou republiku v zahraničí jako turistický cíl. Hlavními tématy propagace České republiky v zahraniční je lázeňství, golf, aktivní dovolená (cykloturistika, horská turistika), památky UNESCO, česká gastronomie a vinné stezky. Mezi nejžádanější lokality patří Praha a okolí, Západočeský lázeňský trojúhelník, Severní Morava, Jižní Morava a Český ráj.

„Rozšíření zahraničního zastoupení v Jekatěrinbugu pro asijskou část Ruska znamená možnost další spolupráce v turistickém ruchu mezi Českou republikou, Ruskem, ale i dalšími zeměmi jako je Kazachstán, Ázerbajdžán a Uzbekistán,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška. Zahraniční zastoupení České republiky v Rusku za evropskou část již existuje v Moskvě.

Otevření se rovněž účastní náměstek ministra pro územní a bytovou politiku Miroslav Kalous a ředitelka Odboru cestovního ruchu MMR Jitka Fatková. Delegace MMR v čele s ministrem Rostislavem Vondruškou se setkala se starostou města Arkádii Michajlovičem Černěckým. Dále proběhlo setkání s předsedkyněmi Oblastní Dumy a Senátu Zákonodárného shromáždění Sverdlovské oblasti Jelenou Valerjevnou Čečunovou a Ludmilou Valentinovou Babuškinou.

Autor článku

Firemni aktualita