Sharp plánuje masovou výrobu 3D fotoaparátů

17.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Japonský výrobce elektroniky Sharp zahájí do března příštího roku masovou produkci 3D fotoaparátů, díky kterým si lidé budou moci pořizovat trojrozměrné fotografie i videozáznamy. Ty pak budou moci sledovat doma na svých 3D televizorech.

Zájem o 3D technologii v poslední době posílil trojrozměrný sci-fi snímek Avatar, který se stal celosvětově nejvýdělečnějším filmem všech dob. Řada výrobců televizorů doufá, že 3D technologie bude pro jejich odvětví stejnou vzpruhou jako přechod od černobílých televizorů k barevným.

Katajama upozornil, že úspěch 3D televizorů na trhu je mnohem větší, než se předpokládalo, což vedlo k nedostatku obrazovek. "Považujeme rostoucí poptávku po 3D fotoaparátech a obrazovkách za velkou příležitost pro Sharp," dodal.

Celkový prodej 3D televizorů by měl v letošním roce podle výzkumné společnosti DisplaySearch dosáhnout 2,5 milionu kusů. V roce 2013 by se měl vyšplhat až na 27 milionů kusů.

 

Sharp minulý měsíc uvedl, že v létě hodlá zahájit prodej 3D televizorů na domácím trhu. Do konce roku by se jeho 3D televizory měly začít prodávat rovněž v Evropě, Spojených státech a Číně.

Autor článku

Firemni aktualita