Patnáct firem využilo příležitost osobních konzultací se specialisty CzechInvestu

10.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Zástupci patnácti společností využili příležitost získat nejaktuálnější informace o možnostech dalšího rozvoje svého podnikání na území České republiky při schůzce s odborníky z agentury CzechInvest. Pracovní setkání uspořádal CzechInvest ve spolupráci s Kanadskou obchodní komorou.

Zástupci investorů během akce získali nejenom důležité informace o službách, které jim zdarma nabízí agentura CzechInvest, většina z nich využila právě příležitost k osobní konzultaci s některým ze specialistů CzechInvestu na AfterCare, sourcing nebo prioritní sektory agentury CzechInvest, tedy automobilový průmysl, letecký a kosmický průmysl, strojírenství, elektrotechnika a elektronika, life sciences, IT a vývoj softwaru, sdílené služby, nanotechnologie a obnovitelné a alternativní zdroje energie. Zájemci se během takových rozhovorů mohli dozvědět konkrétní rady, jakým způsobem mohou dále rozvíjet svoji činnost na území České republiky.

„Podnikatelé během osobních konzultací projevili největší zájem o informace z oblasti služeb. Zajímalo je, jakou podporu nabízí Česká republika společnostem působícím v tomto sektoru, otázky tedy padaly nejčastěji směrem k čerpání státem udělovaných investičních pobídek nebo dotací ze strukturálních fondů Evropské unie. Časté dotazy směřovaly i k jedinečné databázi dodavatelů, kterou CzechInvest vytvořil a spravuje. Podnikatelé se zajímali jak o zařazení do této databáze, tak také o možnost vyhledání vhodného dodavatele pro jejich práci,“ vyjmenovává diskutovaná témata Alexandra Rudyšarová, generální ředitelka agentury CzechInvest.

Celá akce se setkala s kladným hodnocením ze strany podnikatelů i CzechInvestu. Právě proto už teď CzechInvest připravuje další podobná setkání. Nejbližší seminář s možností osobních konzultací se specialisty agentury se uskuteční 20. května 2010 od 9.00 v prostorách agentury CzechInvest.

Autor článku

Firemni aktualita