Osmdesát nových pracovních míst u výrobce automobilových dílů v CTParku v Boru u Tachova

06.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Jeden z předních evropských výrobců automobilových dílů se během 4. čtvrtletí letošního roku nastěhuje do nové výrobní haly v areálu průmyslového parku CTPark Bor u Tachova.

„Jednání s investorem probíhala velmi rychle. Díky jejímu rozhodnutí tak v Boru u Tachova vznikne na 80 nových pracovních míst,“ říká Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

Požadavkem společnosti bylo nalézt vhodné moderní prostory pro lehkou výrobu a skladování v regionu západních Čech, odkud by mohla snadno a efektivně obsluhovat své odběratele – automobilky v Německu. „V konečné fázi volil investor mezi úpravami již stojící haly v areálu CTPark Bor a výstavbou úplně nových prostor na míru. Protože dodržení termínu nastěhování hrálo zásadní roli, zvítězila nakonec první varianta,“ dodává k vyjednávání s investorem Rudyšarová.

„Společnost si pronajala více než 6200 m2 skladových a výrobních ploch, přes 600 m2 kanceláří a téměř 800 m2 pro zázemí a technické prostory,“ vypočítává Karel Stránský, Managing Partner a šéf průmyslové divize mezinárodní realitně poradenské společnosti Colliers International, která při vyjednávání transakce investora zastupovala.

Investor, jenž si zatím nepřeje zveřejňovat své jméno, využije novou halu pro výrobu a lehkou montáž autodílů pro svého klienta – jednu z největších německých automobilek. Z Boru se budou výrobky distribuovat do center automobilky v Německu. „Díky strategické poloze, kvalitní infrastruktuře a levnější a stejně kvalifikované pracovní síle je Česká republika pro společnosti ze západní Evropy stále velmi žádanou lokalitou. Zájem zmíněné společnosti není zdaleka jediným, s nímž jsme se v poslední době setkali,“ přibližuje Karel Stránský.

Západní Čechy jsou dnes společně s Prahou vůbec nejvyhledávanější lokalitou v segmentu průmyslových a logistických nemovitostí. „Rozhodnutí investora potvrzuje všechny výhody, které region Tachovska nabízí, a předznamenává tak příchod dalších společností, s nimiž ve spolupráci s Colliers International jednáme,“ dodává Milan Kratina, vedoucí oddělení umístění projektů agentury CzechInvest.

Autor článku

Firemni aktualita