FiremniFinance.cz: nový portál o podnikání

05.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost Finance media, a.s. spouští nový portál o podnikání FiremniFinance.cz, který se tak vedle již zajetých portálů Finance.cz, Ruceni.cz, Jobs.finance.cz a Finance.sk stane dalším portálem této společnosti.

Nový portál se zaměří na malé a střední podniky a podnikatele a bude přinášet rady, jak začít podnikat a jak se rozvíjet. V této oblasti se budeme zabývat zajímavými tématy, jakými jsou tvorba podnikatelského plánu, jak začít podnikat v konkrétních oborech (nyní jsme zveřejnili článek na téma založení soukromé mateřské školky), jak zaměstnávat sezónní pracovníky a spoustě dalších témat, která vás zajímají. Téma zaměstnávání bude mít také svoje místo.

Další velkou oblastí bude financování. Už nyní můžete využít srovnání podnikatelských účtů a úvěrů, přečíst si spoustu informací o financování podniku včetně tradičních i méně používaných nástrojů. Každý měsíc pro vás navíc budeme připravovat komentář dění na trhu s dotačními tituly, přičemž se zaměříme na nové dotační tituly. 

Dalším pilířem nového portálu bude daňová sekce. V ní se můžete dočíst, jaké máte daňové povinnosti, jak odvádět pojistné nebo jak se počítá daň z příjmu. Budete moci využít pomůcky jako daňový kalendář, databázi daňových sazeb v zemích EU, detailní analýzu daňových systémů vybraných ekonomik... Ať už pro daňové nebo jiné účely můžete využít kurzovní lístky měn.


Poradna

Ke všem uvedeným tématům – začátek podnikání, financování, dotace, daně – připravujeme pravidelné poradny. Kromě těchto témat to bude i právní poradna. Partnery nám budou osvědčené společnosti, které mají v příslušných oborech zkušenosti. Seznam našich partnerů najdete v press centru. Po vložení dotazu dostanete během jednoho dne až třech dní odpověď. Pokud si nebudete přát, aby se odpověď na váš dotaz na stránkách objevila, upozorníte na to ve svém dotazu. Všechny uvedené poradny budou bezplatné.


Formuláře

Na portálu FiremniFinance.cz máme více než 150 formulářů, které se týkají všech "životních" situací podniku a podnikatele. Najdete zde jednotné registrační formuláře, formuláře pro ohlášení živnosti, přihlášky a odhlášky k pojistnému, účetní doklady, daňová přiznání, formuláře pro katastr nemovitostí a úřad práce a spoustu dalších. Některé daňové formuláře nabízíme v Excelu, který dokáže práci s jejich vyplněním významně zjednodušit. Formuláře budeme pravidelně aktualizovat.


Seznamy

Součástí nového portálu bude i rozsáhlá databáze důležitých institucí jako například finanční úřady, zdravotní pojišťovny, živnostenské úřady, různé profesní komory, komerční banky, leasingové a factoringové společnosti, pojišťovny a další. U každé společnosti najdete potřebné kontaktní údaje, u finančních úřadů navíc odkaz na mapu. Na FiremniFinance.cz si také můžete vyhledat své partnery v obchodním rejstříku nebo v databázi plátců DPH.


Kalkulačky

Na novém portálu si také můžete spočítat daň z příjmů, čistou mzdu, výdajové paušály, cestovní náhrady, náhradu mzdy, nárok na dovolenou, průměrnou mzdu v jednotlivých odvětvích, finanční situaci podniku, silniční daň nebo některé ukazatele factoringových produktů. To vše na našich kalkulačkách.


Zpravodajství

Budeme také přinášet několik desítek zpráv denně v online zpravodajství - ČTK, Reuters, HBI. Pokud se s některou z těchto zpráv nestihnete seznámit, můžete si ji přečíst v našem archivu.



Autor článku

Karel Pospíšilík  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT