Soutěž firma na talíři zná vítěze: Jak se zdravě stravovat, vyzkoušejí ve Fortuně

23.06.2016 | , Edenred
FIREMNI FINANCE


perex-img Zdroj: Finance.cz

Zaměstnanci sázkové kanceláře Fortuna si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jak zdravý životní styl dokáže ovlivnit jejich pracovní výkon. Fortuna totiž zvítězila v soutěži společnosti Edenred a získala tak odměnu v podobě projektu Firma na talíři v hodnotě 180 tisíc korun.

„Zaměstnanci společnosti Fortuna se díky tomu budou moci účastnit série workshopů přímo na pracovišti vedených odborníky na téma zdravého stravování,“ říká Pavel Kusý ze společnosti Edenred, vydavatele stravenek a stravenkových karet Ticket Restaurant®.

Firma na talíři je změnový projekt, při němž výživoví poradci a experti ze společnosti Wellnessia vysvětlí zaměstnancům, jak potraviny ovlivňují jejich zdraví či pracovní výkon a které suroviny mají pozitivní vliv na konkrétní pracovní činnosti a dovednosti. „Lidé si pak sami vyzkoušejí, jak se mohou cítit, když se například na poradě objeví místo sušenek a chlebíčků dobroty, které nejsou plné cukru a mouky,“ konstatuje Monika Divišová ze společnosti Wellnessia.

„Fortuna prochází v současné době výraznými změnami. Rozšířili jsme svou působnost do dalších zemí, usilovně vylepšujeme naše technologické zázemí a náš zákaznický servis posouváme na nejvyšší možnou úroveň. Tyto změny by nemohly proběhnout bez vysokého nasazení našich zaměstnanců a ochoty často pracovat i nad rámec běžných standardů. Z tohoto důvodu jsme se velmi rádi zapojili do projektu Firma na talíři, který bereme jako jeden z prostředků, jak našim zaměstnancům vykompenzovat to, co svou pílí společnosti přinášejí. Jsme tedy moc rádi, že po letních prázdninách spustíme tento projekt, který, jak věříme, ukáže nám všem cestu, jak jednoduchými stravovacími návyky posílit harmonii a spokojenost v běžném pracovním dni,“ uvedl šéf HR Business Partneringu Fortuny David Tichý.

Proč vlastně projekt celospolečenské odpovědnosti „Firma na talíři“ vznikl, vysvětluje Pavel Kusý ze společnosti Edenred: „Více než milion Čechů trpí obezitou, což je nejhorší vysvědčení v Evropě. Rozhodli jsme se těmto alarmujícím číslům postavit. Myšlenka je jednoduchá – v zaměstnání trávíme většinu času. Pokud zde vyzkoušíme zásady zdravého životního stylu, pak to pomůže nejen zdraví a pohodě zaměstnanců, ale pozitivní dopad se projeví na výsledcích firem a dlouhodobě i v úsporách nákladů na zdravotnictví.“

Předáním výhry v soutěži společnosti Fortuna se projekt oficiálně rozbíhá. „Přihlásilo se nám dalších 81 firem, které mají o tento změnový projekt zájem. Jde o společnosti z různých regionů ČR i oborů podnikání. Mezi zájemci jsou výrobní podniky, rodinné firmy nebo i nadnárodní korporace. Potvrzuje se nám, že zdravé stravování a životní styl v práci je pro zaměstnavatele aktuálním tématem, které má dopad na výkon, ale také na vztahy na pracovišti, nižší úrazovost nebo třeba prodloužení produktivního věku před odchodem do důchodu,“ řekl Pavel Kusý. Zástupci společnosti Edenred a odborného garanta Wellnessia se postupně setkávají se všemi zájemci ze stran přihlášených firem. Edenred bude dlouhodobě finančně přispívat na realizace tohoto projektu ve firmách v rámci svých celospolečensky odpovědných aktivit.

„Firma na talíři“ klade důraz na kvalitu stravování během pracovního dne – ať již jde o jídla, která si připravují zaměstnanci z nakoupených surovin v kuchyňkách, jídlo na pracovních cestách, obědy v kantýnách a restauracích nebo například o drobné občerstvení, které zajišťují sami zaměstnavatelé. „Firma a její management mají významný vliv na to, jaké podmínky ke stravování svým zaměstnancům vytvářejí přímo na pracovišti, tedy na místě, kde lidé tráví osm a více hodin denně. Snažíme se ukázat, že kvalitní jídlo patří k práci,“ doplňuje Pavel Kusý, ředitel marketingu a inovací společnosti Edenred.

Jak projekt funguje, se lze dozvědět i díky videím umístěným na stránce www.firmanataliri.cz, ve kterých jsou zaznamenány již proběhlé workshopy. Na příkladu jedné firmy lze vypozorovat změny, k nimž díky projektu došlo. „Chceme nabídnout informace a možnosti volby. Denně spojujeme půl milionu zaměstnanců z 23 000 firem s více než 32 000 restauracemi a obchody. Máme možnosti a tím také i odpovědnost věci měnit a aktivně bojovat s obezitou i důsledky špatného stravování v práci. Vždy však také záleží na každém z nás, zda je ochoten ve svém jídelníčku něco změnit,“ říká Pavel Kusý.

Firmám a jejich zaměstnancům, kteří projekt absolvují a rozhodnou se, že v něm chtějí dále pokračovat, pak Wellnessia nabízí i další expertní služby, například zpracování mapy restaurací a jídelen v okolí s doporučením na vyvážený oběd, individuální konzultace a nutriční plány pro jednotlivé zaměstnance, návrhy na vybavení kuchyňky a seznamy doporučených potravin i kde je kupovat nebo třeba návrh na zajímavý „shop“ přímo v prostorách firmy s doporučením potravin, které vhodně doplní energii během pracovního dne.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE