"Nosit si do práce jídlo připravené doma je tak trochu český fenomén," uvedla Marika Konečná z KPMG ČR. Trend podle ní navíc v poslední době posilují populární televizní pořady o vaření, výstavy a knihy zaměřené na gastronomii.
Celkem 13 procent Čechů se podle průzkumu spokojí místo oběda jen s koupenou bagetou či sendvičem. Šest procent dotazovaných uvedlo, že neobědvají vůbec.
Alespoň jednou týdně vyrazí na oběd do restaurace přibližně 32 procent tuzemců. Denně se chodí najíst do restauračních zařízení šest procent lidí.
Více než čtvrtina dotázaných se chce s cenou za jídlo vejít do 100 korun. Na 30 procent respondentů nemá problém s částkou mezi 100 a 150 korunami, 19 procent pak uvedlo jako akceptovatelnou částku mezi 150 a 200 korunami.
"Je vidět, že pokud se obědvá v restauracích, nesmí výdaje neúměrně zatížit domácí rozpočet. Cena ještě hraje významnou roli," uzavřela Konečná z KPMG ČR.
Zpráva převzata z ČTK.



Test Volkswagen Caravelle Long 2.0 TDI 4Motion: Mikrobus do nepohody
Malý náklaďáček mnoha jmen: Škoda/Aero/Praga (A) 150 byla nedoceněným československým dříčem
Řidička uvízla na železničním přejezdu, rychlík ji minul jen o kousek
Brzdná dráha delší až o deset metrů. Hlavně levné pneumatiky z východní Asie jsou pro řidiče rizikové
Test Renault Symbioz: S novým hybridem jezdí svižně a se spotřebou legendárního té-dé-íčka
