Ceny benzinu a nafty stouply téměř o 40 haléřů

22.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu výrazně vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 u čerpacích stanic zdražil o 39 haléřů na průměrných 35,23 koruny za litr. Motorová nafta zdražila rovněž o 39 haléřů na 34,75 Kč za litr. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Cena benzinu Special 91 se zvýšila o 19 haléřů na průměrných 33,79 koruny za litr. Dražší byl i plyn LPG, jeho cena rostla o tři haléře na průměrných 17,46 Kč/l.

Ceny pohonných hmot pravidelně sleduje také společnost CCS. Podle jejích pondělních údajů cena benzinu Natural 95 stoupla o 32 haléřů na 35,06 koruny za litr. Nafta zdražila o 34 haléřů na 34,54 Kč/l.

Podle analytika Petra Čermáka ze společnosti Colosseum ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v minulém týdnu reagovaly na růst cen ropy na světových trzích. Ještě většímu zdražování ale brání silný kurz koruny vůči dolaru. "V průběhu tohoto týdne bychom již neměli být svědky žádného dramatického růstu cen. Dočkáme se stagnace či mírného zdražení, přičemž tlak na růst cen bude pravděpodobně větší v případě benzinu," mínil Petr Čermák.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita