Zaměstnávání mladých lidí v EU

22.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nezaměstnanost mladých lidí je dlouhodobým problémem pro většinu členských států EU. Recese zhoršuje situaci mladých lidí, kteří sice mají zaměstnání, ale řadí se do tzv. ohrožené skupiny. V

V případě propouštění bývají první skupinou, kterou se propouštění dotkne. Mladí lidé se tak snaží často najít zaměstnání za velmi nejistých a nestandardních pracovních podmínek. Nová zpráva nadace Eurofound, která je institucí Evropské unie a jejímž cílem je přispívat k navrhování a vytváření lepších životních a pracovních podmínek v Evropě, se zaměřuje na úsilí o zlepšení situace na pracovním trhu mladých lidí.

Zpráva uvádí, že národní vlády v mnoha zemích poskytují více učňovského vzdělávání a odborné přípravy, zejména pro méně kvalifikovanou mládež a mladé přistěhovalce. Vlády zakládají takzvané instituce druhé šance, které poskytují vzdělávání a příležitosti pro občany s nedokončeným vzděláním. Nicméně v době snížení státních výdajů a hospodářského úpadku to může vést k napětí s cílem udržet starší lidi v práci do dalších let.

Kompletní zprávu nadace Eurofund naleznete zde.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita