Euro stouplo nejvýše za 15 měsíců

21.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Euro dnes na devizových trzích roste a vůči dolaru stouplo nejvýše za 15 měsíců. Evropskou měnu podpořil zájem investorů o rizikovější investice po úspěšné aukci španělských obligací a pozitivních zprávách o hospodaření firem z USA. Rostly rovněž měny zemí vyvážejících komodity, jako australský a kanadský dolar.

V 18:40 SELČ euro vůči dolaru stouplo o 1,12 procenta na 1,4496 USD, když během dne vzrostlo až na 1,4546 USD. K jenu euro posílilo o 0,97 procenta na 119,55 JPY. Dolar vůči jenu oslabil o 0,15 procenta na 82,47 JPY.

Podle stratéga UBS Manuela Oliveriho se investoři nyní silně zaměřili na výsledkové zprávy z USA, které jsou důležité pro odhad dalšího vývoje růstu. Výsledkové zprávy rovněž odvrací pozornost od dluhových problémů některých zemí eurozóny.

Nejnovější statistika ukázala, že podnikatelská aktivita v Německu a Francii nadále překonává zbytek ostatních zemí v eurozóně. To posílilo očekávání investorů, že Evropská centrální banka bude pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb, napsala agentura Reuters.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita