Útrata návštěvníků v ČR o Velikonocích bude přes 3 mld. Kč

11.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Během Velikonoc navštíví Česko zhruba 150 tisíc zahraničních turistů, kteří zde utratí přibližně tři miliardy korun. Vyplývá to z odhadu analytické společnosti Mag Consulting. V loňském roce se počet velikonočních návštěvníků Česka pohyboval mezi 110 až 120 tisíci a jejich útrata činila také tři miliardy korun.

Podle ředitele společnosti Jaromíra Beránka zamíří zhruba polovina z uvedeného počtu návštěvníků do hlavního města, protože ceny ubytování v Praze jsou i přes svátky velice nízké. "K nejnavštěvovanějším mimopražským destinacím v tomto období patří zejména oblasti, ve kterých se velikonoční tradice udržely - Jižní Morava, Haná, Valašsko, ale třeba i Jižní Čechy," dodal Beránek.

Strávit velikonoční svátky v Česku tradičně přijíždějí turisté ze sousedního Německa, ale také z Itálie, Velké Británie a Španělska.

Pro většinu turistů jsou tyto svátky spojené s gastronomickými zážitky, poznáváním cizích kuchyní a tradičních svátečních specialit v cizích zemích. Velikonoční svátky jsou v Česku rovněž chápány jako poslední možnost užít si lyžovaní.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita