Podání daňového přiznání za loňský rok

01.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Dnes mají lidé poslední možnost podat daňové přiznání z příjmu fyzických osob za loňský rok, pokud nevyužívají služeb daňového poradce. Rovněž by měli dnes daň uhradit. Pokud se člověk s podáním přiznání opozdí o více než pět pracovních dnů, může mu finanční úřad uložit pokutu nejméně 500 korun a maximálně pět procent ze stanovené daně. V případě, že lidé využívají služeb daňového poradce, mají čas na odevzdání přiznání a zaplacení daně do 1. července.

Podle údajů Generálního finančního ředitelství do středy odevzdaly daňové přiznání necelé dvě třetiny z celkového počtu daňových poplatníků. Daňová správa očekává, že letos lidé odevzdají zhruba 1,8 milionu přiznání, tedy přibližně stejně jako loni.

Finanční úřady i letos prodloužily kvůli daňovým přiznáním provoz, dnes budou úřady otevřeny do 18:00. Češi mají i letos k dispozici více způsobů, jak podat daňové přiznání. Mohou formulář podat osobně na finančním úřadu, zaslat poštou nebo podat přes internet.

Loni finanční úřady obdržely za zdaňovací období 2009 celkem 1,79 milionu daňových přiznání z příjmu fyzických osob. Celkem úřady vybraly na dani z příjmu fyzických osob loni téměř 120 miliard korun, z toho 87,5 miliardy putovalo do státního rozpočtu. Zbytek získaly v rámci rozpočtového určení daní kraje a obce.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita