Soutěž o nejlepší podnikatelský region v Evropě

16.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise zveřejnila 12 kandidátů, kteří se utkají o takzvanou European Enterprise Award, která se uděluje podnikatelským iniciativám na národní, regionální a místní úrovni pomáhajícím znevýhodněným skupinám, jako jsou přistěhovalci, osoby se zdravotním postižením, a dokonce i nekvalifikovaná problémová mládež.

Účelem je ukázat Evropu jako podnikatelsky a obchodně přátelský region. Vítězové letošního ročníku soutěže budou vyhlášeni dne 24. května. Komise tak ohodnotí projekty, které nejlépe uvádějí do praxe 10 zásad Aktu o malém a středním podnikání  (Small Business Act pro Evropu). Jsou to konkrétní příklady a nápady pro činnost na všech úrovních.

Celkem 399 projektů soutěžilo v národních soutěžích v 29 evropských státech, z nichž bylo nominováno 12 nejlepších, z kterých bude vybrán jeden vítěz. Soutěží se v celkem 5ti kategoriích: Podpora podnikatelského ducha, Investice do dovedností, Zlepšení podnikatelského prostředí, Podpora internacionalizace podnikání, Odpovědné podnikání přístupné všem.

Seznam je k dispozici zde.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita