Trh s podnikatelskými nemovitostmi bude i letos růst

10.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Trh s podnikatelskými nemovitostmi bude i letos pokračovat ve vzestupu ode dna. Týká se to Česka, Evropy i celého světa. Shodli se na tom dnes tři realitní poradenské firmy. Střední a východní Evropa se stává atraktivnější pro stále víc investorů. V případě průmyslových nemovitostí už ale růst asi nebude vyšší než v roce 2010, odhadly poradenské společnosti.

"V České republice očekáváme v letošním roce mnohem větší vliv zahraničních investorů. Loni se na objemu investic podíleli zhruba jednou čtvrtinou. Objem a velikost transakcí výrazně vzroste s tím, jak poroste likvidita trhu," uvedl vedoucí investičního týmu v Cushman & Wakefield v České republice James Chapman.

Region střední a východní Evropy láká 24 procent oslovených investorů do nemovitostí. Před rokem považovalo region za atraktivní 16 procent investorů, zveřejnila dnes výsledky svého průzkumu konzultantská firma CB Richard Ellis.

"Průzkum jasně potvrzuje naše očekávání a již sledujeme zvýšený zájem zahraničních investorů o akvizice v České republice, který by se měl v tomto roce projevit značným nárůstem objemu investic," řekla Katarína Turňová z investičního oddělení v pražské pobočce CB Richard Ellis. Odhaduje, že investoři můžou letos v Česku utratit kolem miliardy eur, tedy asi 24,3 miliardy korun.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita