Zákon o významné tržní síle možná do června

01.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Zrušení zákona o významné tržní síle, který od loňského roku reguluje vztahy mezi obchodníky a dodavateli, a zapracování některých jeho pasáží do jiných zákonů by mělo být dokončeno v první polovině letošního roku. Na konferenci o tuzemském maloobchodu Retail Summit to dnes v Praze řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Zákon o významné tržní síle vypracovala skupina poslanců ČSSD a normu podpořila Potravinářská komora. Obchodníci zákon kritizují a tvrdí, že je nekvalitní a poškodil jejich vztahy s dodavateli. Potravináři si naopak pochvalují, že po zavedení zákona se chování řetězců vůči nim zlepšilo.

Kocourek dnes připomněl, že zrušení zákona o významné tržní síle a zapracování některých jeho částí například do zákona o ochraně hospodářské soutěže doporučila podnikatelská rada, meziresortní komise tvořená zástupci ministerstev financí, průmyslu a obchodu a zemědělství a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Pro tuto variantu řešení se vyslovila také Národní ekonomická rada vlády a nezávislí odborníci. "Předpokládám, že tyto legislativní změny budou hotové do poloviny roku," uvedl Kocourek.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita