Placení mýtného usnadní identifikační karty

16.01.2007 | , Finance.cz
FIRMY


Letošní rok přinesl řadu novinek. Mezi ty nejdůležitější, alespoň pro nákladní dopravce, je bezesporu spuštění systému elektronického mýtného. Usnadnit placení by dopravcům měly specializované identifikační karty.

Dne 1. ledna 2007 byl na území České republiky oficiálně spuštěn elektronický systém pro výběr mýtného. Výstavbou tohoto systému byla na základě výběrového řízení vyhlášeného Ministerstvem dopravy ČR pověřena rakouská společnost Kapsch. Od nového roku tak mají na českých dálnicích a rychlostních komunikacích povinnost platit mýtné nákladní automobily s hmotností 12 a více tun.

Platit kartou lze zpětně i s předstihem
Za každý ujetý dálniční kilometr zaplatí nákladní vozidlo zhruba 4 koruny, jízda po silnicích I. třídy stojí zhruba polovinu. Platit lze nejen prostřednictvím faktur nebo inkasa z účtu, ale úhradu lze provést rovněž platebními a fleet kartami. Pro tyto účely nabízí CCS Česká společnost pro platební karty dopravcům specializovanou identifikační kartu CCS Toll.

Tuto kartu je možné využít jak pro identifikaci nákupu předplaceného mýtného (pre-paid) tak pro registraci za účelem úhrady mýtného režimem post-pay, kdy jsou platby za mýto strhávány držiteli karty inkasem z účtu. Jednou měsíčně obdrží zákazník od provozovatele mýta přehledné vyúčtování včetně daňového dokladu.

Všechny vozidla na jediné kartě
Bezpečnost karty je zajištěna čtyřmístným PIN kódem a veškeré informace o kartě jsou zaznamenávány v magnetickém proužku na její zadní straně. „Karta CCS Toll je dle přání zákazníka vystavena buď na jméno společnosti, na SPZ vozidla nebo jako univerzální, a to na dobu tří let s automatickou obnovou. Karta je přenosná a pro celou firmu tak stačí pouze jedna. Na žádost klienta jich ale může být vystaveno i více na jednu firmu (například pro každé vozidlo), a to zejména pro režim pre-pay, který funguje na principu předplacení kreditem prostřednictvím hotovosti nebo příslušné bankovní a tankovací karty,“ popisuje výhody karty CCS Toll Hana Ševčíková, ředitelka úseku služeb zákazníkům CCS České společnosti pro platební karty.

CCS.gif

Společnost CCS nabízí firmám rovněž možnost registrace do mýtného systému. Podrobnější informace získají zájemci na internetových stránkách www.ccs.cz nebo na nonstop Kontaktním centru CCS, tel.: 266 108 108.

Autor článku

Lukáš Buřík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY