Za zaměstnance můžete dostat tisíce

05.10.2004 | , Finance.cz
FIRMY


Zaměstnáte-li nového zaměstnance, Ministerstvo práce a sociálních věcí vám může poskytnout finanční podporu ve výši až 200 000 korun. Podpora je zakotvena v novém nařízení vlády.

Nařízení vlády o hmotné podpoře na vytváření nových pracovních míst, rekvalifikace a školení v rámci investičních pobídek, které kabinet schválil, především soustřeďuje podporu do oblasti zřizování nových pracovních na území okresů, jejichž míra nezaměstnanosti je minimálně o 25 % vyšší než průměrná míra nezaměstnanosti v celé České republice. Participovat na ní budou moci investoři a podnikatelé v asi dvaceti okresech - především v Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Mimoto nařízení zvýhodňuje zaměstnavatele, kteří zřídí nová pracovní místa pro občany se zdravotním postižením a uchazeče o zaměstnání, kteří jsou dlouhodobě bez práce.

„Pokud zaměstnavatel zřídí nové pracovní místo v oblasti, ve které je míra nezaměstnanosti nejméně o 50 % vyšší, než je průměrná míra nezaměstnanosti v ČR, poskytne mu Ministerstvo práce a sociálních věcí podporu na toto pracovní místo ve výši 200 000 Kč. Dalších 50 tisíc korun dostane zaměstnavatel v případě, že na tomto pracovním místě zaměstná na déle než jeden rok osobu se zdravotním postižením nebo uchazeče o zaměstnání, který byl v evidenci déle než šest měsíců,“ uvedla mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) Kateřina Beránková.

Zřídí-li zaměstnavatel pracovní místo v oblasti, ve které je průměrná míra nezaměstnanosti nejméně o 25 % vyšší, než je průměrná míra v ČR, poskytne mu MPSV na toto místo finanční podporu ve výši 100 tisíc korun.

Nová pracovní místa musí být zřízena na základě dohody uzavřené mezi příjemcem finanční podpory a MPSV nebo mezi příjemcem a určeným úřadem práce.

Více informací k podporám tohoto typu vám poskytnou úřady práce a především agentura pro podporu podnikání a investic Czechinvest. Na internetu si o nich přečtete více například zde! (Pozor: soubor je ve formátu .zip)

O další možnosti finančních podpor se pak můžete informovat na tomto místě našeho serveru.

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY