V Německu mají české podniky podporu

16.09.2004 | , Finance.cz
FIRMY


Chteli byste rozšířit vaše podnikatelské aktivity i do Německa, ale neznáte jejich podnikatelské prostředí? Poradíme vám. Požádejte o podporu "Sdružení českých podniků v Německu"!

Jste česká firma a chtěli byste rozšířit vaši působnost i do Německa? Požádejte o pomoc „Sdružení českých podniků v Německu“, které má sídlo v Berlíně. Cílem tohoto sdružení je totiž poskytovat českým firmám, které se hodlají angažovat v Německu, podporu v právní a daňové oblasti, hájit zájmy svých členů a zastupovat je ve vztahu k německým státním orgánům, korporacím a jiným hospodářským společenstvím a pořádat akce na podporu zvýšení konkurenceschopnosti českých firem na německém trhu.

V České republice existuje řada podniků a živnostníků, která mají předpoklady pro to, aby byli úspěšní na německém trhu, ale chybí jím základní orientace v německém právním a daňovém systému,“ konstatuje předseda sdružení Josef Hladik. Podle jeho názoru budou muset české podniky (zejména MSP) v budoucnu citelně posílit svou podnikatelskou prezenci na německém trhu, pokud se na něm chtějí udržet.

Sdružení českých podniků v Německu, které vzniklo z iniciativy českých podniků, již v Německu působících, se snaží alespoň částečně vyplnit mezeru, způsobenou tím, že v SRN neexistuje česká hospodářská komora. Organizace je zapsána v německém rejstříku spolků. Byla také navázána spolupráce s Velvyslanectvím České republiky v Berlíně, se Svazem průmyslu a dopravy, Svazem podnikatelů ve stavebnictví, Hospodářskou komorou ČR a s agenturou CzechTrade. Více informací o sdružení naleznete na www.vtud.org


Zdroj: Sdružení českých podniků v Německu

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY