ODS chce pomoci živnostníkům

15.05.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Podle plánu ODS by letos na podzim mělo dojít k prosazení deregulačního balíčku, jenž by měl ulehčit život živnostníkům.

Mezi body balíčku, který jako celek představí ministerstvo průmyslu a obchodu příští měsíc, jsou zrušení vstupních a periodických zdravotních prohlídek zaměstnanců, zjednodušení vykazování statistiky i registrace vozidel či zrychlené odpisy investic na stroje a počítače.

Deregulační opatření, která povedou ke snížení administrativní zátěže firem a živnostníků, jsou také užitečnými kroky, jejich vliv se však neprojeví tak rychle a výrazně jako zrychlené odpisy. Nicméně je to krok správným směrem,“ uvedl Marek.

Dalším bodem podle ministra má být zrušení povinnosti prokazovat se pracovní smlouvou při práci mimo pracoviště. Odstraněna by také měla být spodní hranice pokuty za nelegální zaměstnávání, která je nyní 250 000 korun. Tuto pokutu dostávají živnostníci i při drobných porušeních, kontroloři totiž nemohou udělovat nižší. Podle Stanjury se zjednoduší i situace při nakládání firem s odpady.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT