T.S. Bohemia koupila konkurenta Alfa Computer

06.05.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost T.S. Bohemia Olomouc koupila konkurenta Alfa Computer a stala se dvojkou v segmentu informačních technologií a bílé a černé techniky.

Společnost T.S. Bohemia loni bez započtení daně z přidané hodnoty vykázala obrat 1,36 miliardy korun a firma Alfa Computer utržila 830 milionů korun. „Obratem přes 2,2 miliardy korun v internetovém prodeji se v segmentu informačních technologií a bílé a černé techniky stáváme dvojkou v této oblasti v rámci celé republiky,“ podotkl Pešák.

Společnost T.S. Bohemia v roce 1994 založili bratři Lubomír a Bronislav Pešákovi. Firma se původně specializovala na velkoobchod, v posledních letech ale síly soustředí na maloobchodní prodej a nyní zaměstnává 87 kmenových pracovníků.

Obrat tuzemských internetových prodejů se za deset let zvětšil čtyřicetkrát. Internetoví prodejci ukrajují stále větší podíl z maloobchodních tržeb, v kamenných prodejnách se ale stále ještě prodá drtivá většina zboží. Přes e-shopy se v Česku loni prodalo pět až šest procent veškerého zboží.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita