RWE v minulém roce utrpěla ztrátu 1,3 miliardy korun

24.04.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost i přes ztrátu v hodnotě 1,3 miliardy korun dosáhla na rekordní tržby, které zvýšila na 215 miliard korun, meziročně narostly o 41,1 miliardy.

I přes celkovou ztrátu označil předseda představenstva RWE ČR Martin Herrmann rok 2012 za úspěšný. Podle něj se podařilo stabilizovat tržní podíl 44 procent na dodávkách plynu a společnost uspěla na trhu s dodávkami elektřiny. Herrmann dále uvedl, že firma dokončila významné investice a prošla restrukturalizací.

RWE je nejsilnějším hráčem na tuzemském trhu s plynem, podíl skupiny na trhu však v posledních letech klesal. Představitelé společnosti dnes ale uvedli, že se daří trend pomalu obracet. Podle člena představenstva RWE ČR zodpovědného za obchod Tomáše Varcopa se odliv zákazníků mezi roky 2011 a 2012 snížil o 20 procent. Ke skupině se vracejí také někteří velcí dodavatelé, Varcop se zmínil například o Energetice Třinec.

RWE také posiluje na trhu dodávek eletřiny. V loňském roce získala 25 procent podílu na zákaznících, kteří se rozhodli dodavatele elektřiny změnit, a celkem dodávala elektřinu téměř 230.000 klientů.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT