Lidí chtějí cestovat do práce maximálně půl hodiny

03.04.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nejvíce Čechů je ochotno cestovat za prací třicet minut. Nejčastěji jsou ochotni cestovat za prací obyvatele Středočeského kraje, nejméně lidé žijící v Moravskoslezském kraji.

V anketě mezi návštěvníky portálu Profesia.cz čtyři z deseti respondentů uvedli, že jsou ochotni dojíždět do práce do 30 minut. Následovalo dojíždění do 60 minut, které deklaruje necelá třetina účastníků. Každý šestý si hledá práci do 15 minut od domova. Existují lidé, kteří jezdí do práce i 90 minut (pět procent), šest procent je ochotno vážit cestu do práce až dvě hodiny.

Nejochotnější za prací dojíždějí lidé ze Středočeského kraje, práci si v jiném kraji hledají až dvě třetiny z nich. Práci mimo svůj kraj hledají dva obyvatelé z pěti v Pardubickém kraji, na Vysočině a Zlínském kraji, kde je podíl nezaměstnaných blízko republikovému průměru 8,1 procenta.

Největší paradox představují obyvatelé Moravskoslezského kraje, kde je druhý nejvyšší podíl nezaměstnaných (deset procent) v zemi, ale zároveň nejnižší ochota dojíždět za prací mimo svůj kraj. Obyvatelé Jihomoravského kraje, Plzeňského kraje a Prahy za prací dojíždí mimo kraj také zřídka, čerpají však z nízkého podílu nezaměstnaných.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT