Automobilka Hyundai zahájila výrobu třídveřové verze i30

20.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V Nosošovicích byla zahájena sériová výroba třídveřové Hyundai i30. Tyto nové vozy by měli být dostupné u prodejců ještě letos do Vánoc.

Nejmarkantnější změny se odehrály na přední masce, která dostala nové kruhové odlehčovací otvory ve své horní části. Změnil se také tvar mlhovek a LED svítilen pro denní svícení - nové kruhové mlhovky jsou doplněny přímou řadou LED svítilen, namísto původních ve tvaru písmene L,“ uvedl Vaněk. Změnily se také koncové svítilny a vůz má jinou boční siluetu.

Definitivní cenu vozu ještě automobilka nestanovila. "Je ale zřejmé, že s ohledem na menší materiálovou a výrobní náročnost (díky absenci jednoho páru dveří) bude o něco nižší, než je cena pětidveřového hatchbacku," uvedl Vaněk. Cena hatchbacku začíná na 289.990 korunách.

V Nošovicích se v současnosti vyrábí modely Hyundai i30 ve třech verzích, ix20 a SUV ix35. Automobilka loni vyrobila přes 251.000 osobních automobilů, zhruba o čtvrtinu více než v roce 2010. Letos má v plánu vyrobit 300.000 vozů, což je maximální kapacita slezského závodu, v němž pracuje zhruba 3500 lidí.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT