Aerolinkám Emirates se zisk zdvojnásobil

12.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Dubajská letecká společnost zažívá úspěšné období, čistý zisk ji stoupl na 1,7 miliardy dírhámů (9,2 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 836 milionů dírhámů (AED).

Příjmy aerolinek se za šest měsíců do konce září zvýšily o 17 procent na 35,4 miliardy AED. Společnost přepravila 18,7 milionu cestujících, o 15,4 procenta meziročně více. Průměrná obsazenost činila 80 procent. Společnost nyní létá do 126 destinací ve 74 zemích světa. Počet letadel aerolinek stoupl o 16 procent na 183.

Emirates vlastní vláda emirátu Dubaj. Aerolinky v poslední době investují do nových tras, zatímco jejich evropští konkurenti se potýkají s vysokými náklady na pohonné hmoty a globálním poklesem a snižují své náklady a omezují investice. Emirates dodaly, že náklady na pohonné hmoty činily v pololetí 39 procent jejích celkových nákladů, o dva procentní body méně než loni.

Včetně divize služeb Dnata zisk skupiny Emirates Group stoupl o 62 procent na 2,1 miliardy AED. Příjmy stouply o 16 procent, napsaly agentury AP a Reuters.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita