Olma investuje 100 milionů korun do výrobní linky

02.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Mlékárna Olma investuje 100 milionů korun do nové výrobní linky. Společnost kvůli konkurenci tají podrobnosti investice.

Končíme výběrová řízení a do poloviny příštího roku bude celá výrobní technologie v Olmě instalována. Poté začneme vyrábět několik nových mléčných výrobků, které jsou zatím velkým tajemstvím, protože trh je velmi konkurenční. Bude to ale zcela něco jiného, než jsme dosud vyráběli,“ řekla dnes ČTK generální ředitelka Olmy Simona Sokolová.

Olma se řadí mezi významné tuzemské výrobce mlékárenských výrobků. Mezi hlavní odběratele olomoucké mlékárny patří obchodní řetězce. Rozhodující součástí prodejního sortimentu Olmy u většiny významných odběratelů v Česku, Slovensku, Polsku a Maďarsku jsou čerstvé mléko, čerstvé smetany, kysané výrobky a jogurty.

Loni Olma zvýšila čistý zisk na 56 milionů korun z předloňských 27,3 milionu korun. Tržby firmě meziročně stouply o 1,8 procenta na 2,89 miliardy korun. Vedení podniku považuje loňský rok podle zisku za vůbec nejlepší v historii.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT