Erste Group měla za 9 měsíců čistý zisk 597,3 mil. eur

30.10.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Erste Group Bank, pod niž spadá také Česká spořitelna, za tři čtvrtletí vytvořila zisk 597,3 milionu eur. Minulý rok byla společnost za stejné období ve ztrátě 973 milionů eur.

Rozhodující byl pokračující dobrý vývoj na důležitých klíčových trzích v Rakousku, České republice a na Slovensku a určitá stabilizace v Rumunsku, komentoval dosažený výsledek Andreas Treichl, předseda představenstva banky, s jejímiž akciemi se obchoduje také na pražské burze.

Na trzích ve střední Evropě se podle Treichla ve třetím čtvrtletí zvýšily marže. „Poprvé za posledních šest čtvrtletí - a příliv nebonitních úvěrů zeslábl,“ uvedl Treichl. „Naše bilanční struktura zůstává s poměrem úvěrů k vkladům 109,2 procenta i nadále příkladnou, zatímco náš ukazatel kapitálové přiměřenosti EBA bez zahrnutí zisku za prvních devět měsíců roku 2012 i nadále činí 9,9 procenta,“ dodal.

Provozní výnos se snížil o 1,4 procenta na 5,445 miliardy eur. „Důsledné řízení nákladů vedlo k poklesu všeobecných administrativních nákladů o 2,3 procenta z 2,892 miliardy eur na 2,826 miliardy v prvních devíti měsících 2012. Z toho vyplývající provozní zisk zůstal s 2,619 miliardy eur téměř beze změny. Poměr nákladů k výnosům se zlepšil na 51,9 procenta,“ uvádí Erste Group v tiskové zprávě.

Zráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT