Facebook začíná generovat příjmy i prostřednictvím mobilních telefonů

24.10.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Facebook, největší sociální síť na světě, zveřejnil výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí. Velkým překvapení byl údaj o zisku, který plynul prostřednictvím mobilních telefonů, ten činil 153 milionů dolarů. Oproti druhému čtvrtletí, kdy byl zisk „pouze“ 45 milionů dolarů je to výrazný posun.

Obavy, zda provozovatel největší sociální sítě světa zvládne získat peníze i od stále rostoucího počtu mobilních uživatelů (aktuálně se jich přes telefon připojuje zhruba šest z deseti), vzrostly především v květnu tohoto roku, v době vstupu firmy na burzu.

Kvůli menšímu prostoru má přitom inzerce jinou podobu než v počítačové verzi. Nezobrazuje se v pravém bočním sloupci coby doporučení určitého zboží nebo služby, ale má podobu klasického postu - konkrétně doporučení, že „určitá osoba má toto ráda“.

Samotný Zuckerberg označil telefony za „mnohem větší příležitost, než si většina lidí uvědomuje“. Stejně tak předpověděl, že by mobilní zařízení mohla v budoucnu dokonce vydělávat více než tradiční reklama, a připomněl, že Facebook aktuálně představuje nejčastěji stahovanou aplikaci v chytrých telefonech.

Zpráva byla převzata z aktualne.cz

Autor článku

Firemni aktualita