Electrolux zvýšil zisk o 20 %

22.10.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


I přes slabou poptávku v Evropě se podařilo Electroluxu zvýšit zisk ve třetím čtvrtletí téměř o pětinu na 983 milionů švédských korun (zhruba tři miliardy Kč).

Electrolux zvýšil zisk o 20 % I přes slabou poptávku v Evropě se podařilo Electroluxu zvýšit zisk ve třetím čtvrtletí téměř o pětinu na 983 milionů švédských korun (zhruba tři miliardy Kč).

Celkové tržby společnosti stouply o šest procent na více než 27 miliard švédských korun. Firma zaznamenala nárůst tržeb v Severní Americe, Latinské Americe i Asii. V západní Evropě však její tržby klesly, napsala agentura AP. Generální ředitel podniku Keith McLoughlin uvedl, že za slabými výsledky na evropském trhu stojí nízká spotřebitelská důvěra, která má negativní dopad na poptávku v jižní Evropě, Beneluxu a Skandinávii.

Situace na trhu v Evropě se pravděpodobně ještě zhorší, než se začne zlepšovat. Minimalizujeme negativní dopady uváděním nových produktů na trh a snižování nákladů,“ řekl McLoughlin.

Electrolux je druhým největším výrobcem domácích spotřebičů na světě po americkém konkurentovi Whirlpool. V České republice působí od roku 1994.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT