Yahoo opustí jihokorejský trh

19.10.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Americká internetová společnost Yahoo se rozhodla odejít z Jižní Koreje. Pro společnost je obtížné konkurovat korejským portálům.

Yahoo se v posledních letech potýká s problémy, firma se proto rozhodla (korejský) trh opustit, aby mohla vkládat více zdrojů do svých globálních aktivit a stát se silnější a úspěšnější," sdělila firma. Ta v Jižní Koreji skončí už v prosinci.

Firma uvedla, že Jižní Korea je pro ni první asijskou zemí, z které odchází. Yahoo je sice průkopníkem internetových služeb a ve Spojených státech u ní má e-mailový účet skoro každý, v posledních letech ale podnik doplácí na rychlý nástup konkurence. To není zdaleka jen Google, k rivalům patří i Facebook a další portály.

Yahoo má od července novou ředitelku, kterou se stala dlouholetá manažerka Googlu Marissa Mayerová. Za necelý rok je to už třetí šéf, který se ujal vedení Yahoo. Bývalý ředitel Scott Thompson rezignoval po necelých šesti měsících, neboť vyšly najevo nesrovnalosti v jeho životopise. Do té doby firmu vedl její spoluzakladatel Jerry Yang, po jehož odchodu začala reorganizace a snižování nákladů, včetně propouštění.

Yahoo navzdory potížím zůstává jedním z nejnavštěvovanějších webů a řadí se obecně k nejvlivnějším zábavním portálům na světě. Měsíčně portál Yahoo navštíví přes 700 milionů návštěvníků, kteří využívají e-mailové a další služby.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT