Nejstarší bristká lodní přepravní společnost zkrachovala

12.08.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Téměř po třech století zkrachovala nejstarší lodní přepravní společnost v Británii. Společnost Stephenson Clarke Shipping Ltd. byla založena v roce 1730 za vlády krále Jiřího II. Za krachem společnosti stojí dopady ekonomické krize.

Nejstarší britská lodní společnost Stephenson Clarke Shipping Ltd. se stala další obětí ekonomické recese v Británii a pokračujícího zpomalení globálního ekonomického růstu. Účetní společnost Tait Walker LLP oznámila, že Stephenson Clarke Shipping v červenci prodal poslední ze svých šesti lodí a nyní je v likvidaci.

Firmu založily bratři Clarkové, oba námořníci, za vlády krále Jiřího II. v roce 1730. Firmě se dařilo hlavně v době průmyslové revoluce, kdy přepravovala uhlí z Newcastlu. Později rozšířila přepravu i na další komodity, včetně obilí, hnojiva a ocele a do dalších oblastí, jako jsou severní Evropa, Středomoří a západní Afrika.

Zatímco předchozím ekonomickým poklesům jsme odolali, současné podmínky na trhu jsou jedny z nejhorších, jaké jsme zažili za mnoho let a oživení se nečeká nejméně v příštích 12 až 18 měsících,“ uvádí se ve společném prohlášení firmy a likvidátora.

Zpráva byla převzata z ihned.cz.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT