Firmy v herním průmyslu utrží v ČR a SR přes 2 miliardy

19.07.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Firmy v herním průmyslu v Česku a na Slovensku v oblasti PC her a konzolí podle odhadů viceprezidenta Asociace herního průmyslu ČR a SR Martina Bacha utrží více než dvě miliardy korun.

Dynamika herního trhu se v polovině roku velmi těžko odhaduje, protože většina tržeb za hry a herní hardware se odehraje v předvánočním období. Předběžně lze ale předpokládat, že výsledky budou opět velmi podobné těm loňským, žádný radikální nárůst neočekáváme,“ uvedl Bach

V letech 2010 a 2009 tržby rostly o 17 respektive 15 procent. Důvodem zpomalení je především rozvoj digitální distribuce, která se do statistiky nezapočítává, stejně jako pokles cen her a herních konzol.

Čeští hráči jsou podle Bacha konzervativní a PC je pro ně stále hlavní herní platformou. „Jsme v tomto směru podobní například Němcům, nebo zemím východní Evropy. Přesto je ale i u nás patrný nárůst zájmu o herní konzole, jejichž podíl na trhu se rok od roku zvedá,“ dodal. Loni byl podíl konzol mezi Čechy 17 procent, PC umožňující hraní her mělo 80 procent populace.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT