Prodej automobilů v USA se zvýšil

04.07.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


U automobilky General Motors se jedná o nárůst téměř o 16 %, u Fordu o 7 % a Chrysler zaznamenal nárůst prodeje o 20 %.

Údaje o červnovém prodeji v USA postupně zveřejňují také další výrobci. Dobře si na americkém trhu vedla například největší evropská automobilka Volkswagen, jejíž prodej stoupl o více než třetinu. Největší japonská automobilka Toyota Motor, která se před rokem potýkala s negativními důsledky zemětřesení, zvýšila prodej v USA dokonce o 60 procent, napsala agentura Reuters.

Poradenská společnost AlixPartners minulý týden předpověděla, že prodej automobilů v USA v celém letošním roce stoupne na 14,3 milionu vozů z loňských 12,8 milionu. Upozornila však, že dlouhodobější vyhlídky amerického automobilového sektoru zastiňují změny v chování spotřebitelů, vysoká nezaměstnanost a stoupající náklady.

Volkswagen, jehož součástí je česká Škoda Auto, loni v květnu slavnostně otevřel novou továrnu ve Spojených státech. Firma investovala do výstavby závodu v americkém státě Tennessee miliardu dolarů (zhruba 20 miliard Kč). Automobilka tak po více než dvacetileté přestávce začala znovu vyrábět automobily v USA.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT