Keňský bankéř James Mwangi je světovým podnikatelem roku

11.06.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Světovým podnikatelem roku 2012 se stal generální ředitel keňského finančního ústavu Equity Bank Limited James Mwangi. Soutěž je pořádána společností Ernst & Young.

Equity Bank je podle počtu klientů největším finančním ústavem v oblasti východní a střední Afriky. V regionu je to zároveň největší banka, kterou vlastní africký kapitál. Ústav má více než sedm milionů účtů, což je více než polovina všech bankovních účtů v Keni. Equity Bank působí také Ugandě, Jižním Súdánu, Rwandě a Tanzanii.

,James nejenže změnil životy lidí v celé Africe, když jim dal přístup k financování, které nikdy předtím neměli, Equity Bank díky silné finanční výkonnosti stále pokračuje v růstu, podotkl šéf společnosti Troika Dialog Ruben Vardanian. Ten byl rovněž předsedou rozhodců, kteří letošního vítěze vybírali.

Je mi ctí, že mohu za lidi a zákazníky Equity Bank přijmout toto ocenění,“ poznamenal Mwangi. „Je to celosvětové uznání pro Afričany, kteří za pomoci podnikatelských možností mění ekonomickou a sociální situaci Afriky,“ dodal.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita