Závod Gambro musel přerušit výrobu kvůli zemětřesení v Itálii

06.06.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Přerovská firma, která vyrábí zdravotní techniku, musela minulý týden přerušit výrobu. Důvodem bylo zemětřesení na severu Itálie, odkud se dováží materiál do přerovského závodu.

Firma musela dočasně pozastavit provoz 29. května. To, kdy výrobu obnoví, zatím není jasné. „Vzniklé skutečnosti průběžně vyhodnocujeme a snažíme se situaci co nejdříve plně vyřešit. Našim cílem teď je, udělat vše pro to, aby se minimalizoval případný dopad na naše zákazníky,“ uvedla Jemelková.

Společnost Gambro Czech Republic zaměstnává 1000 lidí. „I při přerušené výrobě nadále pracují technicko-hospodářští zaměstnanci a zaměstnanci oddělení údržby, doma jsou zaměstnanci pracující ve výrobě,“ řekla personální ředitelka.

Při vyplácení mezd pracovníkům, kteří nechodí do práce, se firma bude podle ní řídit platnou legislativou. Podle zákoníku práce jim náleží minimálně 80 procent průměrné mzdy.

Přerovský závod Gambro Czech Republic vyrábí hadičkové systémy a příslušenství dialyzačních souprav. Patří do nadnárodního koncernu Gambro.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT