Česká firma otevřela továrnu v USA

27.04.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Česká firma Mitas otevřela továrnu ve státě Iowa za 970 milionů korun. Firma se zabývá výrobou mimosilničních pneumatik, v novém závodě bude zaměstnávat 150 lidí.

Americkou továrnu podnik otvírá, aby uvolnil výrobní kapacitu ve svých evropských závodech. Mitas má jednu továrnu v Srbsku a tři v České republice, 90 procent produkce vyváží zejména do západní Evropy.

Postupně by v iowské továrně mělo do konce roku 2013 najít práci až 237 lidí. Výrobní kapacita by tou dobou měla být 13 500 tun pneumatik za rok. Mitas na závod získal investiční pobídku. Podle informací v místním tisku by mělo jít o devadesátiprocentní slevu z daně z nemovitosti na devět let a 192 000 dolarů (asi 3,6 milionu Kč) z rozvojového fondu města.

Mitas, a.s. je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik. Na pneumatikách společnosti Mitas sjede z výrobní linky v Evropě každý čtvrtý traktor a kombajn. Firma počátkem roku uvedla, že její tržby za loňský rok zřejmě překonají 400 milionů eur (asi deset mld. Kč).

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT