Podvodníci jsou jako naftaři. Těží už i v moři

20.04.2012 | , Finance.cz
FIRMY


Nejnovější systém na výhry v on-line kasinu mluví perfektně česky a navíc funguje. Alespoň do doby než přejdete z demo účtu na hru se skutečnými penězi. Ukazuje to na posun v uvažování podvodníků.

Taky na vás každou chvíli vykoukne na internetu nějaká reklama na skvělý systém, který dokáže zařídit výhru v on-line kasinu? Zdá se, že se s těmito nabídkami roztrhl pytel. Nejvíc pobaví design reklam. Většinou je tam nějaký bělovlasý „amík“, kterému říkají „doktor“ a který má pár titulů před i za jménem. Vedle je zpravidla nějaká pořádná jachta, barák s bazénem, složitou střechou a bílým „sidingem“ (to jsou ty umělohmotná prkénka, která v USA používají místo venkovní omítky). Všude kolem se válí eura a dolary. Nechybí ani argumenty proč „tohle nejde zakázat“ a proč to „zaručeně funguje“.

Roulette Bot Plus

Nedávno se ovšem objevila nová forma těchto podvodů, která je jednak mnohem nebezpečnější a jednak je navíc kompletně – a velmi kvalitně - přeložená do češtiny. Jeden z novějších systémů se jmenuje Roulette Bot Plus, jedná se o pokračování staršího Online Wealth Generation. Je ovšem o dost rafinovanější a jak již bylo řečeno, opravdu mezinárodní. Z globalizačních snach těchhle aktivit je vidět nové uvažování podvodníků. Dřív se pokojili s angličtinou, jenže „trh“ s podvody v USA a UK je již pomalu nasycen – a tak je potřeba přesunout se dál. Náklady jsou malé – kvalitní překlady několika set hlášek a textů. Zisk je sice menší než z anglofonních „trhů“, ale pořád se to vyplatí. Podvodníci připomínají naftaře. Po vytěžení rozsáhlých, snadno dostupných zásob, se přesouvají do moře a vymýšlejí nové způsoby jak se k naftě dostat. Následky jsou ovšem dobře známé – bude tak tomu podobně i se „scamery“?

Vtip systému Roulette Bot Plus je v tom, že zkrátka funguje a navíc je zadarmo. Ne, vážně, to není omyl. Nejprve jste vyzváni ke stažení softwaru (zdarma). Přes něj se můžete připojit k pěti vybraným kasinům (ne k libovolným). Dostanete nějaké ty „demo peníze“ do začátku, zkoušet je můžete na ostrých hrách. A systém pomalu plní vaší „demo peněženku“, eur či dolarů je stále víc...  Aplikace má navíc údajně využívat mezer v dnešních generátorech náhodných čísel, což není až takové sci-fi. Ostatně, čistě softwarové generátory jsou na tom hůř, než staré, poctivé, hardwarové stroje. Tak proč nevsadit skutečné peníze?

Proč nevsadit skutečné peníze

Jak by rozumný člověk čekal, jsou k tomu dobré důvody. Jádro pudla je v oněch pěti podnicích, ze kterých jste si nuceni vybrat. Jak už to u on-line kasin bývá, jsou to offshory a když se k nim chcete přihlásit, musíte odsouhlasit, že se budete řídit zákony Antiguy a Barbudy. Ti, kteří pak do hry v druhé fázi vsadili opravdové peníze, hlásí buď delší dobu velmi mírné příjmy a potom rychlé razantní prohry, nebo nezaplacené výhry. V obou případech neexistuje žádné dovolání, žádný způsob, jak zjistit, co je vlastně pravda. Jakmile jde o reálné peníze, systém „obcházející generátor náhodných čísel“ nějakým „záhadným způsobem“ přestane po určité době fungovat – nebo funguje dál, ale výhry nedostanete a vklad vám nikdo nevrátí. A co víc, podvodníci mají údaje, se kterými se přes platební, respektive kreditní kartu dostanou do účtu oběti.

Jak již bylo naznačeno, ukazuje to na posun v jejich uvažování. Přesun z anglicky mluvících trhů na trh globální bude znamenat zvýšené nebezpečí při pohybu na internetu. A kdo je zvědavý a rád si něco „zdarma“ vyzkouší, bude překvapený – ono to funguje! Alespoň ze začátku...

Autor článku

Lukáš Tomek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY