Zisk Tesca v loňském roce mírně stoupl

18.04.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Čistý zisk před zdaněním vzrostl o 5,4 procenta na 842 miliard korun.

Minulý měsíc Tesco oznámila, že se v Británii v příštích dvou letech chystá přijmout až 20.000 lidí, čímž se počet jejích zaměstnanců v zemi zvýší zhruba o sedm procent. Šéf Tesca Philip Clarke dnes řekl, že restrukturalizace britských aktivit nebude žádnou radikální změnou směru. Bude ale „radikální změnou tempa - více lidí, lepší kvalita a sortiment, vstřícnější prodejny, přátelštější služby a vůle dělat všechno lépe,“ řekl Clarke. Tesco na britském trhu dominuje s podílem 30 procent.

Tesco ale při zaměření na domácí trh omezí celkové investice a zpomalí svou expanzi. Celkové kapitálové výdaje se letos sníží o půl miliardy liber na 3,3 miliardy liber. V Británii tak v tomto roce zvýší společnost prodejní plochy o 38 procent méně než v předešlém roce.

Společnosti Tesco na loňském žebříčku největších českých maloobchodních řetězců připadlo s odhadovanými tržbami 51 miliard korun třetí místo. Tesco vstoupila na tuzemský trh v roce 1996 a nyní zde provozuje 215 obchodů, 18 čerpacích stanic a sedm obchodních center.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita