Bontonland se chystá prodávat digitální hudbu

20.02.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší síť obchodů s hudbou, filmy a počítačovými hrami v Česku začne v dubnu prodávat digitální hudbu. Lidé si budou moci vybrat z 500 tisíc skladeb.

Kupovat bude možné jednotlivé skladby, alba nebo si zákazník zvolí variantu předplatného. Podle Wronky by se ceny měly pohybovat někde mezi cenami hudby na iTunes a fyzických nosičů. V českém iTunes Store je možné jednu skladbu koupit za 99 eurocentů (asi 25 Kč) a jedno album od pěti do 9,99 eura, píše list.

Digitální obchod s nahrávkami otevřela loni v listopadu společnost Supraphon. Stahování nebo přehrávání hudby a videa umožňují v Česku také další internetové servery. Počátkem loňského října zpřístupnil přehrávání hudebních skladeb od světových vydavatelů v počítači či mobilním telefonu server MusicJet, v závěru září začala nabízet stahování hudby a videa česká mutace služby iTunes od americké firmy Apple. Stahování hudby do mobilů poskytuje například také server T-Music operátora T-Mobile.

Český trh s digitální hudbou zatím nedosahuje výkonnosti zahraničních trhů. Podle posledních čísel Mezinárodní federace fonografického průmyslu se jeho objem v roce 2010 pohyboval okolo 25 milionů korun, což představovalo asi sedm procent celkového hudebního trhu v Česku, uzavírá list.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT