Šumperká firma bude modernizovat vlaky pro ČD

01.02.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost Pars nova získala kontrakt od Českých drah na modernizaci 40 vozů pro dálkové spoje. Hodnota zakázky je 695,6 milionu korun bez DPH.

Společnost Pars nova pro ČD upraví podle něj vozy typu Bmee, které vyrobila v letech 1986 a 1987 tehdejší východoněmecká vagónka v Budyšíně. „Vůz bude při modernizaci upraven na velkoprostorový s 80 místy k sezení. Budou vyměněny podlahy, obložení, okna a instalováno nové osvětlení. Cestující určitě ocení nové polohovatelné sedačky,“ uvedl náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Antonín Blažek.

Doplnil, že cestující budou mít v nových vozech, které budou klimatizované, k dispozici elektrické zásuvky. Společnost dále přestaví toalety. „Budou mít uzavřený systém a cestující je tak budou moci využít i ve stanici. Snadný nástup a průchod mezi vozy zajistí nové dveře ovládané tlačítky nebo madly s elektrickým nebo elektropneumatickým pohonem. Nástupní dveře budou během jízdy bezpečnostně blokovány. Vozy budou vybaveny také elektronickým informačním a rezervačním systémem,“ řekl Blažek.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT