Travel service v loni přepravila 3,5 milionů cestujících

10.01.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Počet cestujících se u této české letecké společnosti zvýšil o 11 procent. ČSA přesná čísla o počtu přepravených cestujících doposud nezveřejnila, ale do listopadu přepravila 3, 97 milionu cestujících.

„Rok 2011 hodnotíme jako velmi složitý a těžký. Optimismus nesdílíme ani v roce 2012,“ řekla deníku mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková. Společnost si stěžuje na rostoucí ceny paliva a kurz dolaru či výkyvy v poptávce. Navzdory tomu zůstala firma loni v mírném zisku, dodala mluvčí.

Travel Service loni rostl podstatně rychleji na svých základnách v zahraničí. V Česku se zvýšil počet cestujících na charterových letech o 3,1 procenta. Česko je však pro firmu stále klíčovým trhem. Společně s pravidelnými lety pod značkou SmartWings (735.000 pasažérů, nárůst o 15,6 procenta) přepravily na letech z a do Česka 1,9 milionu cestujících.

Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu i na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl má také v Polsku. Letadla Travel Service přistávají na více než 250 letištích čtyř kontinentů

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT