V prosinci je špatná pracovní morálka

29.11.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost truconneXion, která vyvíjí software pro sledování kancelářské techniky, zjistila, že v prosinci se zaměstnavatelé nejméně soustředí na práci. Místo pracovních povinností využívají pracovní dobu na vyřizování soukromých záležitostí.

Pracovní morálka v předvánočním období je všeobecně křehká. Prosinec je měsícem nejmasivnějšího zneužívání pracovní doby pro soukromé účely. Podle našich analýz spolknou mimopracovní aktivity 30 % pracovního času aktivně stráveného na počítači, což podle druhu profese odpovídá přibližně jedné a půl hodině z osmihodinového pracovního fondu,“ uvedl Martin Hnízdil, AuditPro manažer společnosti truconneXion.

Na rozdíl od zbytku roku, kdy mimopracovní aktivity zahrnují zejména zábavu, ale lidé před svátky vybírají a nakupují dárky v internetových obchodech, připravují vlastní novoroční přání nebo kalendáře z vlastních fotografií.

Odborníci doporučují zaměstnavatelům s blížícím se koncem roku určitou míru tolerance. „Svádět boj s pracovní morálkou s pomocí totálních zákazů se ukazuje jako neefektivní. Zaměstnanec potřebuje mít sice jasně vytyčené hranice, ale současně musí cítit důvěru, jež ho bude stimulovat k optimálním výkonům,“ přiblížil psycholog Michal Walter .

Zpráva byla převzata z aktualne.cz.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT